недеља, 11. мај 2014.

Chicken shawarma



























Za dve osobe:

  • dva libanska pita-hleba
  • oko 400 grama piletine (Sitno naseckati pileće meso od bataka i karabataka ili belo meso; ili mešano...)
  • pola kašičice dimljene ljute aleve parike
  • kašičica garam masele
  • pola kašičice kurkume
  • pola kašičice korijandera
  • prstohvat soli
  • malo ulja za prženje


Za preliv:

  • 4 kašike mlake vode
  • dve kašike tahini paste
  • dva sitno seckana čena belog luka
  • prstohvat soli
  • kašika limunovog soka
  • kašika sitno naseckanih stabljika peršuna
  • kašika grškog jogurta


Salata:

  • šaka sitno seckanog peršuna
  • po ukusu sitno seckan crveni luk, paradajz (bez semenki), krastavac, paričica...
  • dve kašike limunovog soka
  • prstohvat soli
  • dve kašike maslinovog ulja
Vreme pripreme: oko 1 sat.
Težina: lako.

Nasckanu piletinu dobro izmešati sa začinima i ostaviti da se marinira 30min u frižideru (još bolje preko noći). Piletinu kratko pržiti na vrelom tiganju. Meni najlakše u voku. Zatim na tako zagrejanom, zamašćenom tiganju podgrejte hleb. Možete ga još malo zamastiti (ulje ili maslac).



Dobro promešajte sve sastojke za preliv.

Dobro promešajte sve sastojke za salatu

Servirajte kao na slici ili srolano kao takos.