Основни подаци о мени

Моја слика


Napisao sam knjigu recepata, pa pošto trenutno ne mogu da je objavim, odlučio sam da postanem bloger. Na blog-chef.blogspot.com nalaze se recepti iz moje neobjavljene knjige i novi svakodnevni recepti i ideje. Inače u stvarnom životu sam lekar. Pardon, sada sam internista.
My favorites

Moj predlog

среда, 14. август 2013.

Pileći kari



























Con esta receta participo en el Reto de Agosto de Cocineros de Mundo en Google+ en el apartado de Salado

http://cocinerosdelmundodegoogle.blogspot.com.es

Za dve osobe:

  • 300 grama pilećeg filea - iseckanog na kockice
  • 100 grama šampinjona - iseckanih na listiće
  • kašičica karija u prahu
  • 1/2 ili cela kašičica samlevenog "jalapeno" čilija (Odgovara mi jer je zelene boje, neće mi izmeniti boju jela.)
  • kašičica samlevene limunske trave (Već duže vreme imam sušenu limunsku travu. Otkrio sam da je pravi način da je iskoristim - mlevenje u blenderu. Blender je neko pre mene koristio za pravljenje šećera u prahu, pa je ostalo i malo od toga. Recimo pola kašičice šećera u prahu. Neću to pisati u receptu, ali mislim da je dobro došlo. Inače ovu, kako bi se reklo - citrsnu, svežinu limunske trave možete zameniti kašičicom narendanog svežeg đumbira i kašičicom soka od limete...)
  • pola kašičice sveže samlevenog zelenog bibera bibera (Opet - slaže mi se boja.)
  • 5 kapi soja sosa (Toliko mi je ostalo u bočici.)
  • kašičica sveže nane - sitno seckane
  • kašičica svežeg peršuna - sitno seckanog
  • so
  • kašičica gustina rastvorena u 100 ml vode
  • malo ulja za prženje


Vreme pripreme: oko 30 minuta.
Težina: lako.

U voku kratko pržite piletinu. Po malo, u dve tri ture, po 5 minuta, na jakoj vatri. Kratko pržite i šampinjone. Izmešajte šampinjone i piletinu u voku. Dodajte so, biber, kari, soja sos, čili i limunsku travu. Promešajte pa dodajte vodu sa gustinom. Neka krčka 5-10 minuta. Pred kraj dodajte svež peršun i svežu nanu.

Za isto, a sasvim drugačije jelo, na kraju dodajte 3-4 velike kašike gustog kokosovog mleka.



Chicken curry

Serves for two:


  • 300 grams chicken fillet - cut into cubes
  • 100 grams of mushrooms - chopped into slices
  • teaspoon curry powder
  • 1/2 or whole tbs of minced  "jalapeno" chili (Works for me because it is green, it will not change the color of the food.)
  • 1 tbs of ground dried lemongrass (Or use finaly chopped fresh one.)
  • half a teaspoon of fresh ground pepper, green pepper 
  • 5 drops of soy sauce (So much I have left in the bottle.)
  • teaspoon fresh mint - finely chopped
  • teaspoon fresh parsley - finely chopped
  • salt
  • tbs of cornstarch dissolved in 100 ml of water
  • a little oil for frying



Preparation time: 30 minutes.
Weight: easy.

 Shortly fry chicken  in  the wok. In two or three tours, for 5 minutes on high heat. Briefly fry mushrooms. Mix mushrooms and chicken in the wok. Add salt, pepper, curry, soy sauce, chili and lemon grass. Stir and add water with a cornstarch. Let simmer for 5-10 minutes. Towards the end add fresh parsley and fresh mint.

For the same and yet very different dish, at the end add 3-4 tablespoons of thick coconut milk.




5 коментара:

  1. Одговори
    1. Thank you very much Tony. Glad to see you on my blog.
      I tend to combine the ingredients that i've got at home. Sometimes I make a good dish. Like this one :)

      Избриши
  2. Pa dobro, nije baš samo ponekad... ima ovde što šta dobrog. :D

    Nova igrica na blogovskom nebu... voli narod da se igra... :)))
    http://a-sada-olja-kuva.blogspot.com/2013/08/blogeri-se-igraju_9598.html

    ОдговориИзбриши
  3. Poz Milane,dopada mi se tvoj blog .Eto ja da sam izdavac jabh te odmah kontaktirala da objavis knjigu;) Nego,zelela sam d ati poslajem mail s ajednim drugim pitanjem ali ga nigde ne vidim(tvoj mail?

    ОдговориИзбриши
  4. Pozdrav,

    Nedavno smo lansirali stranicu Svajela.hr, što je tražilica recepata sa blogova i stranica web s receptima. Primjetili smo da imate super recepte na Vašem blogu koje bih voljeli indexirati na našoj stranici. Ako želite saznati više o nama i kako se prijavit, molimo Vas da posjetite našu stranicu ovdje: http://www.svajela.hr/ ili da nam pošaljete email na info@svajela.hr.

    S poštovanjem,
    Senka

    ОдговориИзбриши