недеља, 19. август 2012.

Pileći ražnjić








   










Za dve osobe:
  • dva pileća filea
  • slanina (Idealno pančeta i to ona vakumirana, naseckana - parčići su odgovarajuće veličine i bez kože i hrskavica. Skuplja slanina nego meso, ali šta je tu je)
  • so i biber po ukusu



Vreme pripreme: 20-ak minuta (pečenje, a pravljenje ražnjića - prema veštini).

Težina: srednje-teško (najteže je napraviti ražnjić, a i to...).


Pileće belo isecite na kockice, da budem matematički precizan 3x2x1,5 cm, to bi valjda bio kvadar. Posolimo, pobiberimo. Sada jedno po jedno parče mesa zamotamo u slaninu, pa na štapić.  Ispečemo na roštilju.



Chicken kebab


Take two chicken fillets. Cut them into small quadrilateral pieces. Say 3x2x2 cm. Salt & pepper. Maybe some gril-chicken spice mixture. Roll them up into the smoked bacon. Put about 5 of them on the skewer. Grill.

Нема коментара:

Постави коментар