петак, 23. март 2012.

Teleće šnicle


























Za 4 osobe potrebno:

  • 1 kilogram telećih šnicli - izlupane kuvarskim čekićem, posoljene i pobiberene
  • 100-ak grama brašna
  • dva jaja
  • oko 150 grama pomešane prezle i parmezana, pola-pola
  • 5-6 kašika maslinovog ulja
  • 3-4 čena belog luka - sa ljuskom, samo lako pritisnuta
  • 2-3 lovorova lista


Za preliv:

  • 50 grama maslaca
  • 100 grama nekog plavog "buđavog" sira
  • 50ml neutralne pavlake


Vreme pripreme: oko 50 minuta.
Težina: srednje teško.



Teleće šnicle, izlupane, posoljene, pobiberene. Uvaljate ih u  brašno, pa u umućena jaja, pa u  pomešanu prezlu i parmezan (pola-pola). Pržiti na tišoj vatri, u maslinovom ulju. U ulje, između šnicli, dodati nekoliko listova lorbera i nekoliko čena belog luka (u ljusci). Kasnije ih poslužiti uz šnicle.


U manjoj šerpi rastopiti maslac i “buđav” sir, dodati malo mleka (ili pavlake za kuvanje) – do željene gustine sosa, kojim ćete preliti meso i povrće po serviranju.

Povrće je iz kesice - smrznuto; samo kratko prokuvano, možda 5-6 minuta.

Posluženo uz domaće crno vino - Frankovka.

Нема коментара:

Постави коментар